Spring til indhold

Øssbyland - et smukt sted at leve

Hesselballe/Ammitsbøl Skov – vindmøller?

OPDATERING 30/12-2022

Vindmølleprojekt Øster Starup

Vil du også være med i dialoggruppen omkring Vindmølleprojekt, Øster Starup?
Så skriv til Vejle Kommune Plan@vejle.dk, mærke Dialoggruppe Øster Starup.
Skriv gerne hvorfor du ønsker at være med.
Første møde afholdes 10. januar 2023 på Plejecenter Ågården.

Spørgsmål?
Kontakt lokalrådet eller Vejle Kommune, Teknik & Miljø ved Peter Sepstrup.

Baggrund for dialoggruppen
På informationsmøde i Øster Starup forsamlingshus den 5. december om vindmølleprojektet syd for Ammitsbøl skov blev det meddelt, at interesserede borgere kunne melde sig til en dialoggruppe og at mailadressen man kunne melde sig til, ville blive slået op offentligt. Dialoggruppe skal arbejde med vindmølleprojektet og sikre åbenhed og at borgerne er inddraget i dialog om alle væsentlige aspekter af vindmølleprojektet.

Ved at tilmelde dig dialoggruppen godkender du, at Vejle Kommune må dele dine kontaktoplysninger med resten af dialoggruppen og lokalrådet for ØSSbyland.

OPDATERING 16/12-2022

Lokalrådet i Øster Starup sogn har efter opfordringer og opbakning besluttet igen at deltage omkring vindmølleprojektet.

Nyheder vedr. projektet vil kunne ses på hjemmesiden.

 

Om projektet

Siden 2015 har et område øst for Ammitsbølvej mellem Hesselballe og Ammitsbøl Skov været udpeget i Vejles kommuneplan som potentielt egnet til placering af et biogasanlæg.

Kolding Kommune har tidligere opgivet en ide om et biogasprojekt nord for Dons Mølle, tæt på kommunegrænsen til Vejle.

I 2022 har selskabet EuroWind Energy skitseret et muligt vindmølleprojekt, delvist placeret i ovennævnte område ved Hesselballe, der i ufærdig form er præsenteret for kommunen. Det er dét projekt, der er skitseret med de fem 150 meter høje vindmøller, som på det seneste har været omtalt i lokalområdet. Se Skitseprojekt

Mange spørgsmål i den forbindelse er opstået og er stadig ubesvarede.

Det ligger dog fast

 • at en egentlig ansøgning om projektet endnu ikke foreligger
 • at Vejle Kommune derfor endnu ikke har realitetsbehandlet projektet
 • at inden dette eventuelt kan ske, skal der udarbejdes et forslag til et tillæg til kommuneplanen for området. Desuden en VVM-redegørelse, som er en vurdering af projektets virkning på miljøet.
 • at EuroWind Energy af Vejle Kommune er opfordret til på et tidligt tidspunkt at inddrage borgerne
 • at lovgivning tilsiger, at et energiselskab, i dette tilfælde EuroWind Energy, skal betale den pågældende kommune 125.000 kr. pr MW landvindækvivalenter*. Der er tale om et engangsvederlag. I det skitserede projekts energiproduktion vil det betyde ca. 2.800.000 kr., der vil indgå i Grøn Pulje. (læs nærmere om bestemmelserne i link)
 • at EuroWind Energy som et led i borgerinddragelsen sidst i april henvendte sig til Lokalrådet med projektet, som det ses i ovenstående link til skitseprojektet
 • at EuroWind Energy her fremsatte et tilbud om et varigt og løbende beløb til lokale formål, fx foreningslivet. Tilbuddet er hverken godtaget eller afvist af Lokalrådet.
 • at EuroWind Energys projektskitse viser de områder, hvor de nærmeste beboere kan opnå kompensation for gener ved støj og skyggevirkning
 • at Lokalrådet på baggrund af dette tog kontakt til de berørte inden for afstandszonen på 900 meter, i den hensigt så tidligt som muligt at informere – og i den opfattelse, at EuroWind Energy var på trapperne med yderligere inddragelse i form af et tidligt borgermøde
 • at selskabet EuroWind Energy har oplyst, at der senere er taget kontakt til alle berørte naboer i en radius af ca. 1200 meter fra projektet.
 • at EuroWind Energy – efter gentagne forespørgsler – d. 10. aug. har meddelt Lokalrådet, at der planlægges et infomøde i slut september-oktober.

*Landvindækvivalent er en måleenhed til at sammenligne effekt på tværs af forskellige teknologier, hvor effekt justeres i forhold til hver teknologis forventede årlige antal fuldlasttimer.

Kalender

<< jan 2023 >>
mtotfls
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Kommende arrangementer